גוגל פלוס | כחלק מפרויקט "סטרוב" גוגל יצאה בהצהרה על ארבעה צעדים אותם היא
מתכוונת לנקוט והכי משמעותי ביניהם הוא סגירת גוגל פלוס.
פרוייקט "סטרוב" הוא ניתוח של גישה למפתחים של צד שלישי לחשבון הגוגל ולנתונים של מכשיר האנדרואיד וכן גישה לנתונים של אפליקציות. פרוייקט זה בחן את רמת הפרטיות שלנו בפני גוגל, כלומר פלטפורמות בהם המשתמשים לא היו מעורבים בממשקי ה-API, בשל החשש בנוגע לפרטיות בנתונים של המפתחים וכן בחינה של הידוק ושיפור מדיניות האבטחה.
דה פקטו גוגל מבינה שאין מספיק לה מפתחים ולקוחות ברשת החברתית וזאת על אף כל ההשקעה שבאה מהמהנדסים של גוגל. למען האמת ועובדה זו מאוד
מפתיעה אך יותר מ90% מהפעילות של המשתמשים בדף נמשכה פחות מ-5 שניות.
בשבוע שעבר ביום שני (לייתר דיוק 8.10.2018) גוגל הכריזה על פרויקט "סטרוב" שעתיד להפוך את המידע של הגולשים שלה למאובטח יותר
וישמש לבחינת הגישה של חברות צד ג' לחשבונות אנדרואיד וגוגל של המשתמשים.
גוגל קלטה שמידע בסיסי כמו כתובת דואר אלקטרוני עוברות דרך API בין אפליקציות לאנשים (וישנם כ-438 אפליקציות כאלה) וזה באג קריטי מאוד כי פוטנציאל הפגיעה עומד על כ-500,000 איש.
בבעיה זו גוגל טיפלה בתחילת השנה ולפי מה שמשתמע מהחברה, רק היא ידעה עליו ולכן הגולשים שהיו מעורבים בגוגל פלוס לא קיבלו התראה בכלל על התקלה.
גוגל הפסיקה לפתח את גוגל פלוס
גוגל העדיפה להפנות את האנשים שלה לפרויקטים משמעותיים וחשובים יותר. כדי לתת לאנשים הזדמנות להתרגל למציאות החדשה של סגירת היישום, תהליך זה ייושם לאורך תקופה של 10 חודשים ועשוי להסתיים עד סוף אוגוסט שנה הבאה. בנוסף, במהלך החודשים הקרובים, גוגל תספיק כל מיני דרכים להוריד את המידע ולהעביר את הנתונים של הגולשים שלה.
המטרה של גוגל היא לא לזרוק לגמרי את כל מה שפיתחה בגוגל פלוס,
אלא בתקופה הקרובה היא מתכוונת להתמקד במאמצים לספק את השירות לארגונים ולעסקים.
פרטים יימסרו בהמשך.
השינויים האחרים אינם דרמטיים כמו השינוי הנ"ל אך מה שכן, גוגל מעדכנת את מדיניות נתוני המשתמשים עבור ממשק ה-API של GMAIL כדי להגביל את הישומים שדורשים הרשאה לנתוני ה-GAMIL של הגולשים, ומעתה רק אפליקציות כמו לקוחות דוא"ל ושירותי גיבוי דוא"ל יהיו מורשים לגשת לנתונים אלה. יתר על כן, יישומים אלה דורשים הסכם לתנאי שימוש ויהיו כפופים לכללים החדשים של האבטחה.
עוד שינוי שיתבצע הוא הגבלת השימוש באפליקציות של SMS, אפליקציות אנדרואיד כמו היומן שיחות ואנשי קשר שאינם יעשו עוד אינטרקציה ליצירת קשר באמצעות ממשק ה-API.
לכאורה נראה כי הכוונה של גוגל טובה כי היא רוצה בטובתם של הגולשים שלה ומטיבה להם את הפרטיות המירבית, במיוחד בשנים האחרונות שכל מקום שאנו מתחברים אליו ברשת מושך
את המידע שלנו לעצמו כמו פייסבוק, אינסטגרם ועוד רשתות אחרות. מעבר לכך, צריך להבין שגוגל מטילה צעד זה בעיקר על צד ג' ולכן אנו בתור גולשים לא נוכל לדעת באמת איזה גישה אנו נותנים למידע ומה יועבר אליה ישירות בתור צד ראשון.