Screaming Frog – זחלן (Crawler) כמו של גוגל מאפשר לבצע סריקה של אתרי אינטרנט על מנת לשפר את התוצאות של הקידום האורגני.
אז איך בודקים מה קורה מאחורי הקלעים ואיזה כלי עושה את זה גם מהר וגם מדויק? הנה כל מה שאתם צריכים לדעת על הצפרדע החדשה שלכם, או מה הקשר בין צפרדע לגוגל ולמה היא צורחת?
מה זה Screaming Frog?
Screaming Frog או בעברית "הצפרדע הצורחת" היא תוכנה שסורקת אתרי אינטרנט. מטרת התוכנה היא לאפשר סריקה שדומה לסריקה המתבצעת על ידי גוגל. כדי להשיג את המטרה הזו, התוכנה משתמשת בכלי מסוג זחלן – או במקור Crawler. באמצעות הזחלן, התוכנה יכולה לסרוק את כל העמודים השונים של האתר, לחלץ תובנות ולהציג נתונים בצורה ברורה.
יש כמובן עוד סוגים שונים של תוכנות שבהן אפשר להשתמש על מנת לבצע סריקה של אתרי אינטרנט. על קצה המזלג, אפשר להזכיר בהקשר הזה תוכנות כמו Copyscape שבודקות העתקה וכמובן את כל הכלים של חברה לקידום אתרים להשוואה בין ביצועים. אבל בניגוד לתוכנות שבודקות תוכן מקורי מול העתקת תוכן ולא כמו פלטפורמות רשמיות של google analytics ופייסבוק, אותה צפרדע מסוימת מתמקדת בעניין של קידום אורגני וזה גם החוזקה שלה.
לקבלת שירותים, או ייעוץ חינם
התקשרו – 03-381-1117 או מלאו פרטים
איך סורקים את האתר דרך הצפרדע הצורחת?
הדרך לסרוק את האתר דרך הצפרדע הצורחת היא לבצע הגדרה בסיסית ולתת לה הנחיות באיזה פריטי מידע להתמקד. בתפריט ההגדרות יש כמה נושאים ששווה לשים לב אליהם בהקשר הזה:
- קובץ – לחיצה על "קובץ" (שמופיע בתפריט באנגלית בתור File) מאפשרת לשמור את הסריקה כדי להגיע אליה לאחר מכן. זה חשוב אם למשל נמצאים בדיוק בשלב של הקמת אתר אינטרנט מורכב, אתר חנות (אגב לא רלוונטי לדף נחיתה עם עמוד אחד) ורוצים להשיג תוצאות טובות של קידום אתרים אורגני באופן זריז, כך ששוכחים לבצע פעולות בסיסיות. אז עם התוכנה, גם מי ששוכחים לשמור את הסריקה יכולים לגשת ל-6 הסריקות האחרונות ואף להגדיר פונקציות מסוימות כברירת מחדל כדי לחסוך בזמן.
- תצורה – התפריט הכי חשוב בתוכנה הוא זה שמאפשר להגדיר את הסריקה עצמה. לחיצה על כפתור ספיידר תאפשר להתאים את התוכן שרוצים לסרוק ולסמן את הנתונים שמעוניינים לקבל, כמו למשל האם לכלול תמונות או סוגים ספציפיים אחרים של תוכן. בנוסף, אפשר ללחוץ על כפתור API כדי לבחור האם לשלב את הנתונים בקונסולה של גוגל או בגוגל אנליטיקס. עבור מי שעובדים עם מאגרי תמונות ובתחום של בניית אתרים לדוגמא, הכלי הזה חשוב כדי לחפש בעיות כלליות ואף לאתר תוכן לא מאובטח.
- ייצוא – ניתן לבצע סריקה ולאחר מכן לייצא את הנתונים באמצעות תפריט Bulk export. כמו כן, בתפריט ניתן להשתמש כדי לייצר כתובות עם קודים ספציפיים לתגובה. בין היתר, זה שכיח אם לדוגמא רוצים לייצר כתובות עם קודים נפוצים ובהם 404 או קישורים וטקסט.
סקירה מהירה בוידאו על יכולות הכלי Screaming Frog
הנתונים החשובים ביותר שאקבל ממערכת
לכל תוכנה יש את הנתונים שהיא מספקת לנו על מנת לבצע את הקידום וכדי להשיג את התוצאות שלו מהר. ההבדל הוא בין תוכנות כמו shutterstock שמשמשות בתור מאגר ולכן הפונקציונאליות שלהן מוגבלת, לבין תוכנה כמו הצפרדע הצווחת שבה אפשר לקבל המון סוגים שונים של נתונים חשובים.
הנתונים העיקריים שאותם מחלצים מתוך המערכת כדי לבנות הצעה מושכלת על מחירון בניית אתרים ולאחר מכן קידום אורגני שלהם הם תגיות מטא, תמונות, תגיות 1H או 2H שנחשבות כותרות משנה חיוניות וכמובן משקלי עמודים, מספר מילים בכל עמוד והמרחק של כל עמוד מדף הבית. חוץ מזה, אפשר להשתמש בכלי כדי לקבל נתונים טכניים על האתר ולהבין כיצד גוגל רואה אותו.
הכרת מערכת Screaming Frog
הבעיה היא שגם מי שבונים את האתר לבד עם תוספי וורדפרס וגם מי שמשתמשים בשירותי חברת קידום לא תמיד מכירים לעומק את המערכת. בשביל לעשות את זה בצורה נכונה, צריך להתחיל בפעולות בסיסיות ועם הזמן למקד את החיפוש ואת המשימות של הזחלן.
כך למשל מומלץ להכיר את הפונקציה של המערכת מבחינת היכולת שלה למצוא כותרות כפילות. גוגל לא אוהב כותרות כאלה ועלול להוריד את הדירוג של האתר, לכן חשוב להכיר את המערכת ולאחר מכן לבצע אופטימיזציה לפי התוצאות. בהמשך, אפשר גם להכיר את הפונקציות המתאימות של המערכת כדי למצוא קישורים שבורים או לנתח תיאורי מטא.
לקבלת שירותים, או ייעוץ חינם
התקשרו – 03-381-1117 או מלאו פרטים
עוד משהו שצריך להכיר במערכת הוא תפריט Reports שבו מחפשים ומוצאים בעיות כלליות. זה התפריט שאליו נכנסים כדי לראות אם יש כותרות ארוכות מדי, לוודא שאין עמודים שלא מופיע בהם תיאור (כי אחרת האלגוריתם של גוגל לא יידע במה הם עוסקים ולכן הוא לא יקדם אותם) ועל מנת לברר האם יש תמונות או קבצי מולטימדיה כבדים שמאטים את הגלישה.
דרך מהירה לייצוא נתונים על האתר שלך
אפשרות הייצוא מהמערכת יכולה לסייע לסנכרן את הנתונים ולעקוב אחריהם. המערכת מאפשרת לייצא את הנתונים כאמור דרך תפריט Bulk Export ולהגדיר כתובות עם קודי תגובה ספציפיים. אם זוכרים שהתוכנה מאפשרת לסרוק עד 500 עמודים, מבינים איך היא הפכה לאחד הכלים החשובים ביותר גם בארסנל של מקדמי אתרים מקצועיים וגם בארגז הכלים של מי שבונה את האתר עצמאית.
בסופו של דבר, תהליך קידום אתרים אורגני הוא כבר ממש לא פריבילגיה של חברות גדולות בלבד. אם כבר מקימים אתר, צריך שלגולשים יהיה דרך להגיע אליו. על מנת שהגולשים יצליחו להגיע לאתר הרלוונטי, צריך לבדוק איך גוגל מסתכל עליו ומה הוא מזהה בו מבחינת חוזקות וחולשות. הכלי של הצפרדע עוזר לעשות את זה בצורה מסודרת ואף מסייע לתהליכי מיתוג של בעלי עסקים קטנים ובינוניים.
שאלות תשובות לגבי הצפרדע הצורחת
וואו, מלא דברים! ראשית תוכלו לראות את האתר במבט על ולאחר מכן להיכנס לרזולוציה שתרצו, החל משגיאות באתר כגון 301,302,500, 200, 404, תגיות מטא כגון דיסקריפשן, טייטלים, ועד לקבלת תמונת מצב של התמונות באתר (האם יש להם alt), היררכיה של האתר, נורות אדומות לשגיאות כללי, מיפי עמודים חסומים, תאג קנוני, משקל העמודים ועוד
הצרחה של הצפרדע לא נוראית בכלל, כל אתר קטן או בנינו יכול להסתפק בגרסה החינמית (0 כסף – חינם!) ישנה אפשרות לסריקה חוזרת במגבלה של עד 500 עמודים ובגרסה הנוספת תאלצו להיפרד מ 185יורו לשנה.
כן, תוכנת Screaming Frog בשונה מהזחלן של גוגל מאפשרת סריקה ועקיפה של החסימה של האתר ויכולה לסרוק את כל האתר בצורה מלאה.