עיצוב אתרים מומלץ – רבים היום שואלים מה ההבדל בין חברה שבונה אתרים לבין חברה המעצבת אתרים או למעצב אתרים שלא יודע לפתח/לבנות אתר?
היום בתחום הפרסום באינטרנט ניתן לומר בפה מלא כי שני התחומים בהחלט משולבים זה בזה.
והיום כשמחפשים עיצוב אתרים מומלץ ניתן לקבל אותו בחברות שבונות אתרים ומקדמות אותם במנועי החיפוש.
עיצוב אתרים מומלץ היה בעבר עיסוקם של מעצבים גרפים שהיו דואגים למראה האתר, להפוך אותו למושך יותר ומעניין יותר במראה שלו, להתאים את גודל הגופן, לצבעים מנוגדים וכן הלאה. היום העיצוב אינו תלוי רק במראה אלא יש לו פנים רבות כדי ליצור עיצוב אתר מומלץ ומוצלח.
אז מה השתנה?
היום תפקידו של מעצב אתרים הוא חלק בלתי נפרד מתפקידו של בונה אתרים במיוחד בזכות אותן פלטפורמות שיש לנו היום בעלות קוד פתוח.
הן מאפשרות לנו לבנות אתרי תדמית או בכלל בצורה קלה למדי ומעניקות אפשרויות רחבות לעיצוב אתרים מומלץ וטוב שמתאים לקידום אתרים איכותי במנועי החיפוש.
השימוש בפלטפורמות כמו בוורדפרס או וויקס מעניקות לכל מי שמעוניין בעיצוב אתר מוצלח ובנייתו מאפס לעשות זאת בקלות ובזריזות מבלי להשכיר את שירותיו של מתכנת מחשבים שיבנה את קוד האתר וכן הלאה. הן מאפשרות לנו להוריד תוספים שונים שמקלים על עבודתנו ומאפשרים לנו לנהל את האתר בצורה שמתאימה לנו ביותר.
מה אותם תוספים מאפשרים לנו לעשות עם העיצוב של האתר?
למשל בחירת תבנית לעיצוב אתר מאפשרת לכם לבחור במדויק את מראה האתר, את החלוקה בדפים ואת ההיררכיה באתר. כל תבנית יכולה להתאים לצורך אחר, אם אתם בונים אתר שהוא למטרת בלוג אישי או אתר חנות תוכלו לבחור את התבנית המתאימה לכם ולהלביש אותה עם האלמנטים שלכם.
ממה כדאי להימנע?
בעיצוב אתרים מומלץ להימנע מעומס יתר הן מבחינת המראה והן מבחינת התוכן. תדאגו ליצור אתר נגיש ונעים בעל ניגודיות בצבעים שידגיש את הכתוב בו ושהטקסט לא יבלע בתוכו.
תמונות וסרטונים למשל תדאגו להקטין את הקבצים כך שיאפשרו העלאה מהירה של האתר. אתם צריכים לחשוב שעיצוב אתרים מומלץ לתכנן ולבנות כאילו ואתם הלקוחות של עצמכם.
לצפיה בפרויקט ספציפי יש ללחוץ ע"ג התמונה
מה העלות של עיצוב אתרים?
ככלל אצבע נאמר שהכי נכון ל 2 הצדדים הוא לתמחר לפי שעת עבודה, מכיוון שמדובר בהליך שאינו ברור מראש ולא ניתן לדעת כמה שעות עבודה ידרשו לשם הפרויקט, כנראה שיהיה ניתן לתת הערכה לשעות העבודה לאחר אפיון האתר אבל לא יהיה ניתן לצפות את העיכובים שבאים מהלקוח או מהספק, לכן כדאי ורצוי לעבוד לפי שעות עבודה.
נשאלת השאלה כמה שעות עבודה נדרש לפרויקט? זאת ניתן להעריך לאחר בדיקה, שאלות ובעיקר תיאום ציפיות לפרויקט אך גם לזה נוסיף דברים בלתי צפויים שיכול להיות בכל פרויקט, אילו ידענו לצפות החיים והדרך היו הרבה יותר קלים 🙂 אז מה ניתן לעשות בכל זאת? שיחת ZOOM או פגישה על קפה, היכרות ראשונית על מנת להכיר אתכם ואת הפרויקט טוב יותר, לאחר הפגישה כנראה שיצוצו שאלות ונקבל תשובות שיעזור לנו לתמחר את הפרויקט ולכן לדעת צפי, תהליך וכן הלאה.
לאלו שאוהבים מחירים בכל זאת
לאלו שאוהבים לשמוע מחיר פיקס לכל הפרויקט נאמר ראשית כי דרישה זו היא לגיטימית ומובנת, אבל על מנת לתת הצעת מחיר קונקרטית רצוי לשקף למעצב אתרים את הכל, לבנות אמון ע"י שיקוף של האפיון של האתר, לתת לו להבין את הפרויקט בצורה שלא תשמע ל 2 פנים.
המחיר יקבע לאחר ששיקפתם לספק את כל המרכיבים של האתר הן ברמת עיצוב והן ברמת דרישות פיתוח, המחיר עבור עיצוב אתר בלבד (ללא פיתוח) יכול לנוע בין 800 ₪ ל 2,000 ₪ לעמוד בודד.
*המידע אינו משקף את המחירים הסופיים של חברתנו, המחירים אינם כוללים מע"מ, ניתן לצפות במחירון בניית אתרים ולקבל מידע נוסף שיכלול פיתוח.